maandag 21 januari 2013

Roadtrip over het Iberisch Schiereiland

Vanaf de langste dag op 22 december worden lengen de dagen weer heel langzaam. En hoewel het nog heel ver weg lijkt, begint de zomer dan toch weer in het vooruitzicht te komen. Dat betekent dus ook dat je weer vakantieplannen kunt gaan maken.
Roadtrip over het Iberisch Schiereiland - route
Met de auto op vakantie gaan blijft populair en dan met name een roadtrip waarbij je meerdere plekken tijdens je reis aandoet. Een leuke optie is om eerst een stuk te vliegen en ter plekke een auto te huren. Een roadtrip over het Iberisch Schiereiland wordt daardoor ineens een stuk aantrekkelijker. Je vliegt bijvoorbeeld met goedkope vliegtickets naar Barcelona, vanaf daar huur je een auto om vervolgens je roadtrip te beginnen.

Wanneer je wat langer de tijd hebt, bijvoorbeeld drie weken, dan is de volgende route een leuke optie. Vlieg eerst naar Barcelona om daar een paar dagen te genieten van deze fantastische wereldstad die rijk is aan wonderschone architectonische hoogstandjes. Vervolgens volg je de kustlijn naar het zuiden om 350 km verderop de stad Valencia te bezoeken. Geniet een paar dagen van de stad, de omgeving, het strand en de Middellandse Zee. Vergeet niet om hier authentieke paella te eten, Valencia is namelijk de geboorteplaats van dit typisch Spaanse gerecht.
 

Na Valencia rijd je door het binnenland verder naar het zuiden, om 6 uur later in Sevilla aan te komen. Hier ben je in het klassieke Spanje en dat betekent dat je hier nog kunt kijken naar het echt Spaanse stierenvechten. Is dit niet helemaal je ding? Ga dan kijken in de wijk Triana, die bekend staat als de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl de flamenco. Na je bezoek aan Sevilla rijd je verder door naar het zuidwesten om daar Spanje te verlaten en Portugal binnen te rijden.

In Portugal voert de route je door het binnenland naar Lissabon aan de Atlantische kust. De Portugese hoofdstad is eeuwenoud en in 1200 v. Chr. Ontstaan. Bezoek hier zeker de haven! Na Lissabon ga je naar het noorden om na 315 km aan te komen op de eindbestemming Porto. Deze stad aan de rivier de Douro is natuurlijk bekend om de portwijnen, maar heeft nog veel meer te bieden. Het is niet voor niets dat het hele oude stadscentrum op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.  Vanaf het vliegveld bij Porto vlieg je gemakkelijk weer terug naar Amsterdam.
Porto
Dus wil je deze zomer op vakantie met de auto, denk dan ook eens aan het vliegveld. Dit wordt steeds beter betaalbaar doordat goedkoop vliegen steeds vaker een optie is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten