maandag 28 januari 2013

Tijdelijk dak Las Ventas stort in voor opening

Aluminium dak Las Ventas ingestort
In alle vroegte is op maandagmorgen 28 januari 2013 de tijdelijke aluminium koepel van de Las Ventas stierenarena in Madrid onder luid gekraak ingestort. Waarschijnlijk heeft de in aanbouw zijnde overkapping van de hoofdstedelijke arena de sterke wind die uit de noordelijke bergen over de stad waaide niet kunnen weerstaan en is het om 4:45 uur onder de windstoten die een snelheid van 80 km p/u haalden bezweken. Gelukkig was er niemand in de arena aanwezig en zijn er geen slachtoffers gevallen. De 160 ton wegende constructie ligt nu als een leeggelopen ballon op het middenterrein. Een onderzoek naar de juiste toedracht wordt ingesteld.

Sponsor Warner Music had over drie dagen de officiële openingsparty gepland. De bouw van het tijdelijke dak werd volledig door de mediagigant gefinancierd in ruil voor exclusief gebruik van de locatie gedurende drie jaar. Na het stierenvechtseizoen ligt de arena er verlaten en werkeloos bij. Door het te overdekken in de herfst en winter kunnen er in de rustige maanden concerten en andere evenementen worden georganiseerd. In de lente wordt de koepel dan weer weggehaald.

Het is niet de eerste keer dat het misgaat met een dergelijk overkappingsproject. De arena in Jaén werd in 1998 de eerste overdekte arena in Andalusië. In twee gevallen werd het koepeldak door harde wind omvergeblazen en uiteindelijk uit voorzorg volledig verwijderd.


BRON: EL PAÍS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten