zaterdag 20 april 2013

10 basistips voor de Feria de Abril Sevilla

Feria de Abril Sevilla - gitanas
Als je tijdens een bezoek aan Sevilla de Feria de Abril ontdekt en je dit massale en spectaculaire feest ontspannen wil meemaken, zijn hier 10 basistips.

1. Ken de geschiedenis van de Feria voordat je het feestterrein El Real betreedt. De Feria begon als een vakbeurs voor veehandelaren in de tweede helft van de 19e eeuw. Na verloop van tijd overheersten de begeleidende festiviteiten de landbouwactiviteiten, totdat deze geheel verdrongen werden.

2. Er zijn 16 casetas (wit met rood of groen gestreepte tenten) met gratis entree. Vraag bij de informatiepunten waar deze zijn. De meest drukke ligt tegenover de grote toegangspoort van het feestterrein.

3. De sfeer overdag en 's avonds is verschillend op de Feria. De paarden en rijtuigen mogen na 20.00 uur niet meer het terrein op en de jeugd neemt El Real over.
“De paarden en rijtuigen moeten om 20.00 uur van het terrein zijn”
4. Draag comfortabele schoenen en maak je niet druk als ze vies worden. De straten zijn bedekt met een gele grondsoort die Albero heet. Het neemt regenwater beter op, maar de okerkleurige modder zit overal op je schoenen. Maak je niet druk, dat hoort er nu eenmaal bij.
Feria de Abril - caseta

5. Gebruik het openbaar vervoer. Als je een huurauto hebt kun je die het best op een van de openbare parkeerplaatsen in de stad zetten. Probeer niet met de auto naar het feestterrein te gaan. Tijdens de hele Feria rijden er speciale bussen tussen het centrum (Prado de San Sebastián) en El Real.
“Draag comfortabele schoenen die vies mogen worden, dat hoort erbij”
6. Het is traditie dat de vrouwen een flamenco jurk dragen, maar niets aan de hand als je je die niet kunt veroorloven of je gewoon geen zin hebt om er een te dragen. Je kunt ook een bloem in je haar steken, een sjaal (mantoncillo) omslaan of een paar flamenco oorbellen dragen om zo een flamenco touch aan je outfit te geven.

7. De attracties worden ‘cacharritos’ genoemd en zijn te vinden in Calle del Infierno (Helstraat) vanwege de harde muziek en de vele mensen. Belangrijk advies: spreek een verzamelpunt af voor het geval je verdwaalt.
Feria de Abril - cavallos
8. In een aantal casetas of tenten kun je met contant geld betalen, in andere moet je eerst munten kopen die je daarna kunt inwisselen voor tapas en drankjes. Typerend om tijdens de Feria te eten is een Spaanse omelet en om te drinken een ‘rebujito’, een dorstlessende mix van manzanilla sherry en en koolzuurhoudende citroenlimonade geserveerd in een kan met ijs.

9. De twee belangrijkste momenten van de Feria de Abril in Sevilla zijn de "alumbrao" en het vuurwerk, die het begin en einde van de festiviteiten markeren. Beide evenementen vinden plaats op zondag om 24.00 uur. Een goed uitzicht op het spektakel heb je vanaf de Muelle de las Delicias.

10. De Feria heeft een oppervlakte van 93.000 vierkante meter, 15 straten, 26 blokken en meer dan 1.040 casetas of tenten. Zorg dat je een plattegrond bij de hand hebt en kijk goed naar herkenningspunten. De straten lijken allemaal op elkaar, waardoor je gemakkelijk kunt verdwalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten