zondag 22 juli 2012

Spaanse medaillekandidaten OS 2012 vallen af

De medaillekansen voor Spanje op de Olympische Spelen 2012 in Londen zijn flink afgenomen, doordat een drietal toppers is afgevallen. Tennisser Rafael Nadal was de eerste die aangaf niet te kunnen spelen. Een knieblessure speelt de nummer 3 van de wereld al maanden parten. De Olympisch kampioen in het enkelspel van vier jaar geleden zou ook in het dubbelspel uitkomen en was aangewezen als vaandeldrager van de Spaanse delegatie. In een officieel communiqué geeft Nadal aan niet fit genoeg te zijn om zijn titel te verdedigen en geeft liever de kans aan een ander. Feliciano López is aangewezen als zijn vervanger. Wie uitkomt in het dubbelspel is nog niet bekend gemaakt. Basketbal ster Pau Gasol krijgt de eer om de Spaanse vlag te dragen tijdens de openingsceremonie.

Ook wielrenner Samuel Sánchez heeft moeten afzeggen. De gouden medaille-winnaar van Beijing is in de achtste etappe van de Tour de France ernstig gevallen en heeft daarbij zijn rechterhand en een sleutelbeen gebroken. Hij gaf aan niet op tijd fit te zijn, waardoor hij zijn Olympische titel niet kan verdedigen. Zich terugtrekken uit het team was de moeilijkste sportieve beslissing sinds lange tijd. De plek van Sánchez wordt overgenomen door Jonathan Castroviejo.

Ángel Mullera gaat om een heel andere reden niet naar Londen. De Spaanse atleet, die op de 3.000m steeplechase zou uitkomen, staat onder verdenking van dopinggebruik en is door de Spaanse atletiekbond uit verzorg uit het team verwijderd. De politie onderzoekt een uitwisseling per e-mail tussen de atleet en een anonieme doping-expert. De Spaanse bond was al op hoogte van deze correspondentie, maar had geen actie ondernomen. Er is geen bewijs dat Mullera verboden middelen heeft gebruikt of in zijn bezit heeft. Het team wordt nu versterkt met Sebastián Martos.


BRON: EL PAÍS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten