woensdag 24 april 2013

Restauratie Patio de los Leones onderscheiden

Patio de los Leones (Alhambra)
De restauratie van de Patio de los Leones (de Leeuwenhof) met het wereldberoemde fontein in het Alhambra in Granada is onderscheiden door Europa Nostra met de EU Prijs voor Cultureel Erfgoed in de categorie Conservering. Tien jaar lang is er door een team van vakmensen gewerkt aan het herstel van de zwaar aangetaste leeuwen die het font van het fontein ondersteunen. Zowel het fontein en de patio zijn teruggebracht in hun oude glorie. De onderscheiding onderschrijft de geraffineerde restauratie van dit uitzonderlijke monument. Een langdurig project dat niet alleen de restauratie van de leeuwen en het fontein behelsde, maar ook de renovatie van het gehele gecompliceerde watersysteem en de bestrating van de patio betrof. Het prachtige binnenhof vormt nu weer het glorieuze hart van een van de belangrijkste Nasriden paleizen van het Alhambra.

De Patio de los Leones is het hoogtepunt van de Nasriden architectuur van de 13e tot het eind van de 15e eeuw. Het beroemde fontein in het Palacio de los Leones werd gebouwd onder opdracht van Muhammad V tussen 1362 en 1391 en heeft een opvallende decoratieve rijkdom.

Het renovatie van het watersysteem was nodig om de geïntegreerde fonteinen weer volledig te laten werken en met de nieuwe bestrating van wit marmer uit Macael (Almería) werd de originele vloer hersteld. Hierdoor is de doelstelling om de historische authenticiteit te zekeren gehaald en kan het publiek met volle teugen genieten van deze magische ruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten