donderdag 9 augustus 2012

Nederlandse gids helpt in zoektocht naar vermiste wandelaar.

De Britse wandelaar Gordon Simm die sinds 22 juli wordt vermist toen hij een tocht ging maken in het natuurpark bij de Zuid Spaanse badplaats Nerja, is nog altijd niet terecht. Hij is nu 18 dagen zoek, net zolang als de Nederlandse Mary-Anne Goossens, die vorig jaar in hetzelfde park was verdwaald. Zijn dochter, zoon en broer zijn naar Nerja afgereisd om zijn vrouw Sally te helpen in de zoektocht naar de 63-jarige ingenieur. De Nederlander Michael Tweehuijsen heeft het viertal naar het gebied gebracht waar de Engelsman is verdwenen, in de hoop herkenningspunten te vinden die kunnen helpen bij het zoeken.
Gids Michael Tweehuijsen (Parque Natural de las Sierras Tejeda, Almijara y Alhama)
Tweehuijsen is woonachtig in het gebied en heeft meer dan 11 jaar ervaring als gids in het ruige en bergachtige natuurpark ten noorden van Nerja. Hij had Gordon Simm eerder al geadviseerd de tocht niet te maken. De route naar de bergkam La Cadena op 1.800m hoogte is veel gevaarlijker dan hij er op de kaart uitziet. Tweehuijsen is dan ook veel minder positief dan de familie van Simm over een goede afloop. Toen Simm op zijn mountainbike naar boven fietste kwamen de twee elkaar weer tegen en heeft de Nederlander hem aangeraden niet af te dalen in de ravijnen en de rivierdalen en niet naar de bergkammen op de grens met Granada te klimmen.
Volgens Michael Tweehuijsen is het onwaarschijnlijk langer dan 10 dagen in leven te blijven in deze bergen. Wanneer je 5 dagen rivierwater drinkt heb je grote kans ziek te worden en kun je al snel last krijgen van diarree en koorts, met alle gevolgen van dien. Hij heeft de Guardia Civil verteld dat hij vorige week vrijdag een vlucht van ongeveer 40 roofvogels in de bergen heeft zien rondcirkelen en 2 vossen zag lopen. Normaal zie je die daar niet in de zomer. Tweehuijsen heeft nog altijd hoop, maar de dagen gaan voorbij en dan maak je je toch zorgen. Het is gevaarlijk om alleen de bergen in te gaan. Als er iets mis gaat, kun je niemand waarschuwen.


BRON: LA OPINION DE MALAGA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten