maandag 13 augustus 2012

Spaanse basketballers halen zilvervloot binnen tegen Team USA

Op de slotdag van de Olympische Spelen veroveren de Spaanse basketballers een zilveren medaille in de finale tegen de torenhoge favoriet Team USA, dat met 107-100 wint. Vier jaar eerder speelden beide teams in Beijing ook al tegen elkaar in de eindstrijd om goud, dat ook toen door de Amerikaanse pro's werd binnengehaald. Spanje maakt het de VS nog moeilijk door in de 3e periode op gelijke hoogte te komen (68-68). Als het 4e kwart begint met een stand van 83-82 voor de USA, kunnen de Spanjaarden het niet meer bijbenen en lopen de Amerikanen uit om de wedstrijd met slechts 7 punten verschil winnend af te sluiten.

Pau Gasol, Juan Carlos Navarro en Marc Gasol tonen hun zilveren medaille na de nederlaag van Spanje tegen de VS met 107-100 / PEPE ANDRES (DIARIO AS)
De halve finale eerder in de week tegen Rusland verliep zeer moeizaam voor het Spaanse team. Pas in de laatste periode wisten de Iberiërs een achterstand om te buigen naar de voorsprong die hen naar de zege zou leiden en plaats bood in de Olympische finale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten