woensdag 24 juli 2013

Smurfen 2 première in Júzcar

Smurfendorp Júzcar
Dinsdag 23 juli 2013 gaat de film "Smurfen 2" in première in het blauwe dorp Júzcar in het binnenland van de provincie Málaga. Twee jaar geleden was dit pueblo blanco door filmmaatschappij SONY omgetoverd tot smurfendorp en werd het volledig blauw geschilderd. Ook dit keer is het gehucht met slechts 240 inwoners gastheer van een speciale premièrevoorstelling. De film opent over 10 dagen in de bioscoop. Het dorpje in de Valle de Genal, vlakbij Ronda, wordt vandaag vereerd met een bezoek van beroemdheden als FC Barcelona voetballer Andres Iniesta en voormalig Miss Spanje Eva Gonzales.

Sinds de hergeboorte van Júzcar zijn er 210.000 toeristen naar Pueblo Pitufo gekomen om door de straatjes te slenteren en soevenirs te kopen. Voor 2011 trok het dorp niet meer dan 300 vakantiegangers per jaar.

Britney Spears is verantwoordelijk voor de titelsong Ooh La La! van de Smurfen 2. Ze is samen met haar kinderen te zien in de videoclip. De eerste versie van de kaskraker bracht een slordige € 560 miljoen aan wereldwijde kaartverkoop op.

LEES OOK:
Smurfen blijven in Júzcar
Júzcar - Smurf tussen de pueblos blancos

OVERNACHTEN:
HOTEL LOS CASTAÑOS [CARTAJIMA]

BRON: SUR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten