maandag 9 september 2013

Madrid KO in eerste ronde OS 2020

Tranen als Madrid OS 2020 verliest

Madrid viel in de eerste stemronde tijdens het IOC-congres in Buenos Aires al af als gastheer van de Olympische Spelen in 2020 en moest de overwinning laten aan Tokio. Het hoofd van de Spaanse delegatie barstte in huilen uit nadat hij de tegenvallende uitslag hoorde en op het podium een korte speech hield. De teleurstelling was duidelijk af te lezen op het gezicht van Prins Felipe toen hij de media te woord stond en bij veel van zijn medeleden liepen de tranen over de wangen. Volgens Ana Botella, burgemeester van Madrid, heeft Madrid weliswaar verloren, maar zijn we niet verslagen. “Onze atleten zijn net zo goed als voor deze uitslag.”

 "Wij weten niet hoe we dit spel moeten spelen!"

Prins Felipe en Prinses Letizia na de uitslag

“Het is allemaal politiek” was de meest gehoorde uitspraak binnen het Spaanse team. “Het is een politiek spel op hoog niveau, met internationale belangen, veel geld en bepaalde evenwichten. Het is niet altijd schoon en het is duidelijk dat wij niet goed zijn in het spelen van dit spel”, volgens één van de politici die was meegereisd naar Argentinië.

Het is overigens al de derde keer dat de kandidatuurstelling van Spanje niet wordt gehonoreerd door de leden van het IOC. Eerdere pogingen in 2005 en 2009 liepen ook al op een teleurstelling uit. Of Spanje voor de vierde keer een bid uitbrengt is nog niet besloten.


BRON: EL PAÍS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten