TV chef Gordon Ramsey is deze week neergestreken in het Andalusische Gaucín in de provincie Málaga. De meermalen door Michelin onderscheiden restauranteigenaar is in het pittoreske bergdorp voor opnamen van zijn tv-programma Kitchen Nightmares.
Het is nog niet bekend welk
restaurant de tv-persoonlijkheid onderhanden neemt, maar dat zal wel snel
duidelijk worden door het gevloek in de keuken als Ramsey het menu omgooit, de
inrichting van keuken en restaurant vervangt en het personeel op zijn explicite
manier de waarheid zegt.
Herman den Blijker is de Nederlandse tegenhanger van de vloekende Brit en hij schiet met regelmaat restauranthouders in moeilijkheden te hulp. Zijn werkwijze is weliswaar gelijk aan die van het Engelse programma, alleen is de uitvoering menselijk en subtiel.
Het spraakmakende programma van
het Britse Channel 4 heeft eerder al een uitzending gemaakt bij Jack’s Chicken Shack
in Fuengirola. Volgens eigenaresse Pat Diaz heeft de komst van de sterrenkok
een groot verschil gemaakt. In slechts 4 dagen tijd heeft de vermogende Schot,
goed voor € 87 miljoen, het restaurant getransformeerd door te beginnen met het
weggooien van alle rommel. Hij liet Pat (68) en haar echtgenoot Jack (72) de
boel uitruimen en de troep te verdelen over ‘houden’, ‘liefdadigheid’ en ‘rotzooi’.
In 2007 bezocht Ramsey restaurant
La Parra de Burriana in Nerja. Gordon hielp eigenaar Davy, die een schuld van €
100.000 had, uit de zorgen te komen. Bij een herhalingsbezoek in 2012 bleek de
eetgelegenheid het niet te hebben gered en waren de deuren alsnog gesloten.
Bijzonder overnachten in Gaucín: escapada
Geen opmerkingen:
Een reactie posten